"İktisadi İşletmeler" ve "Lokaller", derneklerden türetilerek meydana getirilirler. Yani bir iktisadi işletme veya lokal açabilmek için önce ortada halihazırda bir dernek bulunmalıdır. Kısacası dernek kurulmadan bu iki oluşumla ilgili herhangi bir işlem yapılamaz.

Lokaller, herhangi bir gelir amacı içermeyen kütüphane, derneğe bağlı ilave etkinlik merkezleridir. İktisadi işletmeler ise, lokallerin gelir amacı içeren sürümleridir diyebiliriz.  Daha basit bir ifadeyle lokallerden gelir elde edilmez; eğer bir dernek, gelir elde etmek istiyorsa lokal yerine iktisadi işletme açmalıdır.

Lokal ve iktisadi işletmelerin etkinlik amacı konusunda yelpaze geniştir. Bu doğrultuda bir dernek kütüphane, kahvehane, lokanta, seminer merkezi, spor alanı vesaire gibi çeşitli mekanlar açabilir.

Lokal ve iktisadi işletme kurma konusunda detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz:

İktisadi İşletme Kurma
- Lokal Kurma

Bu site MFC Teknoloji tarafından yapılmıştır.