Her derneğin, faaliyetine gerçekleştireceği bir merkezi olması gerekmektedir. Bu merkez; mesken olabileceği gibi işyeri de olabilir.

Dernek merkezi mesken olarak geçiyorsa, kat malikleri kurulunun oy birliği ile alacağı 1 adet karar örneği ve kira kontratından 2 adet gerekmektedit; şayet iş yeri olarak geçiyorsa karar yerine kira kontratından 2 adet yeterli olmaktadır. Dernek kurucuları arasında tüzel kişilerin bulunması halinde bu tüzel kişilerin unvanı, yerleşim yeri ve kuruluş belgesi ile tüzel kişiliklerin organları tarafından yetkilendirilen gerçek kişi de belirtilmek kaydıyla bu konuda alınmış kararın örneği de bulunmalıdır.

Ayrıca dernek kurucuları arasında yabancı bulunuyorsa, bunun için de bahsi geçen yabancı kişi veya kişilerinde Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olduklarını gösteren belgelerin örneklerinin sunulması gerekmektedir.

Tüm bunların yerine getirilmesini ve faaliyet adresininn uygunluğunu teftiş edilmesini sağlamaktayız.